Voorstellen

Hoi, ik ben Esther Rooijackers. Werken met jonge kinderen vind ik fantastisch! Na de opleiding onderwijsassistent, heb ik ook een pedagogische opleiding afgerond. Daarnaast heb ik met veel plezier de HBO opleiding tot kindercoach afgerond. Als aanvulling daarop heb ik het diploma behaald van de Post-HBO register opleiding psychosociale basiskennis, die verder ingaat op het psychologische denken.

De ontwikkelingsfases van dichtbij meemaken en daarin passende begeleiding geven, vind ik een dankbare en mooie taak. In de kinderopvang heb ik zes jaar met veel plezier gewerkt.
 Toch begon er iets te knagen. Vind ik 16 kinderen op een groep de beste manier om pedagogisch een goede begeleiding neer te zetten? Het antwoord was nee.

Nee, naar mijn idee kunnen dingen anders en beter.

Ik ben van mening dat kinderen beter gedijen in kleine groepjes. Zodat de kinderen zich echt gezien en gehoord voelen. Ook is er in een klein groepje meer ruimte voor persoonlijke aandacht. De kleinschaligheid van gastouderopvang maakt het mogelijk om nog beter in te spelen op de individuele behoeften van het kind en de ouders. 

Ik wil de opvang bieden die een kind verdiend, met zorg, liefde en tijd.

Kortom: de kwaliteit van een kinderdagverblijf, en de kleinschaligheid van een gastouder. Als je het mij vraagt, het beste van twee werelden. Kinderopvang Picobello werd een feit.

Na een jaar lange voorbereiding waarin er een complete opvangruimte aan huis is gebouwd, met zorg duurzaam speelgoed is uitgekozen en ook de visie en het beleidsplan tot in de puntjes zijn uitgewerkt. Ben ik ervan overtuigd dat ik een goede en warme opvang kan bieden waarbij alleen het beste voor uw kind goed genoeg is.

voorstellen picobello